Panik Atak Doktoru - Panik Atak Nedir

Panik Atak, Birçok kişi hayatında 1-2 kez panik atak geçiriyor. Bu bozukluğu muzdarip insanların çoğunluğu zeki, mesleklerinde başarılı, iş-güç, hassas, kendilerine ve çevrelerine bakımında göstermektedir. Panik atak belirtilerinden bazıları, insanların panik atak geçirdiklerini düşünmelerine neden olabilecek diğer hastalıklardan veya durumlardan benzer olabilir. Bunlar hipoglisemidir: vücut için ana enerji kaynağı kan şekerinde bir düşüş anlamına gelir. Bu durumun bir sonucu olarak beyne etkileri anksiyete ve panik atak belirtileri görülebilir.

Panik Atak

Panik Atak Nedir? Bu belirtiler yoğun anksiyete, korku, terleme, kontrol kaybı ve karışıklık içerir. Hipertiroidizm: bu problemde vücut normalden daha fazla tiroid hormonu salgılar. Metabolizmayı hızlandıran bu hormon anksiyete ve panik ataklara neden olabilir. Panik atak problemindeki en önemli faktörlerden biri zamanında tedaviye başlamaktır. Panik atak geçiren birçok kişi, kalp çarpıntısı, nefes darlığı ve titreme gibi fiziksel semptomlarının yoğunluğu nedeniyle ilk etapta fiziksel bir problemi olduğunu düşünüyor. Hastalar kalp, beyin veya vücudun diğer bölgelerinde rahatsızlık hissedebilir ve bu alandaki doktorlara gidebilir. İyi oldukları söylense bile, buna inanmazlar. Durumun psikolojik olduğuna ve tedaviye başladığına inanırlarsa, süreç çok başarılı ve hızlı olacaktır. Uzun süreli panik atak tedavisi ilaçlar etki iki hafta sonra göstermeye başlar.

Panik Atak Nedir?

Panik Atak Doktoru, Hastaların iyileştiğini düşünerek tedaviyi bırakmaması da önemlidir. Ağır vakalarda, ilaç olarak psikolojik destek ve psikoterapi uygulanabilir. Panik ataklara neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması yoluyla psikoterapi indoktrinasyon ilkesine dayanır. Hastaya panik ataklarla başa çıkma mekanizmaları öğretilir. Nefes alma ve nefes alma tekniklerinin saldırıyı sakinleştirdiği gösterilmiştir. Herkes belirli yaşam dönemlerinde artan stres ve anksiyete dönemleri geçirir. Üniversitede yoğun stres altında olduğunuzu veya daha yakın zamanda iş stresi mücadelenizde olduğunu unutmayın.

Panik Atak Doktoru

Asım EREN, Bu gibi durumların neden olduğu kaygıyı nasıl yöneteceğinizi biliyorsanız, çok fazla sorun yaşamadan üstesinden gelebilirsiniz. Ancak, bazen, bir stres faktörü anksiyete tetikleyebilir. Buna panik atak denir ve son derece korkutucu olabilir. Bazen terlemeye başlarsınız, kalbiniz vurur, başınız döner ve mideniz şişer. Bu belirtilerden korkmayın, çünkü bu reaksiyonlar vücudunuzun korku duygusuna verdiği tepkidir ve son derece doğaldır. Bununla birlikte, anksiyete ataklarının belirtileri farklı olabilir. Kalp krizi geçirirken bile kontrolü kaybediyor gibi hissedebilirsiniz. Panik atak, işaretler ve semptomlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli içerebilir: panik atak belirtileri aniden başlar ve 10 dakika içinde şiddetlenir. Terleme, çarpıntı, baş dönmesi, nefes darlığı hissedebilir veya ölmek üzere olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta Ürünleri