Gap Kimya Hizmetleri

Galvano Kimyasalları, Bu çözücü tamamen buharlaştığında, ince bir tabaka halinde yağlı kalır. Bu zorluğun üstesinden gelmek için, buhar fazında yağ giderme olarak bilinen işlem, çözücü ile yağdan arındırıldıktan sonra uygulanır. İşlemin ilk bölümünde, temizlenecek kısım çözücüye batırılır ve yağ çözülür (bazı aletlerle karıştırılarak çözelti içinde uygulanabilir veya işlemi hızlandırmak için püskürtülen çözücü ile püskürtülebilir). İşlemin ikinci bölümünde, kısım kaynama çözücü sıvısından yükselen buhara maruz kalır. Metal parça çok hızlı bir şekilde soğutulabilir ve çözücü buharı parçaya sıvı hale gelir ve tanka geri damlayarak kısa sürede soğutulur.

Yağ Alma Kimyasalı, Yüzeyde herhangi bir yağ kalıntısı varsa, tankta tekrar yıkanır. Bundan sonra, temizlenmiş parça tanktan çıkarılır ve şimdi gres yağından temizlenir. Yağ gidermede en sık kullanılan çözücüler klorlu hidrokarbonlar grubudur (florlu hidrokarbonlar freonlar olarak kullanılır, örneğin freon 113, yağ giderici çözücüler olarak kullanılır, ancak artık kullanılmaz). Geçmişte en yaygın solventlerden ikisi Trikloretilen (Triklor veya TCE) ve perkloroetilen (Perkloro veya PCE) ' dir. Bu iki çözücü nispeten stabildir ve yanmaz veya patlamaz ve gresler ve diğer yağlar için mükemmel çözücülerdir. Ticari adı Tricolor 87 2 ° C 1 perklor 121 °C'de kaynar ve kaynar. Her ikisi de benzer ve kolayca tanımlanabilir bir kokuya sahiptir.

Fosfat Kimyasalları, Burada başka bir klorlu hidrokarbondan bahsetsek daha iyi olur. 1 1 1 trikloroetan (TCA), yaygın olarak kullanılmamalarına rağmen trikloroetan ve Perchloroel kadar toksik değildir. Gres, yağlar ve mumlar için mükemmel bir çözücüdür, ancak kaynar su söz konusu olduğunda kolayca asitlere dönüşebilir. Ne yazık ki, bu kimyasal uzun bir süre için bir temizleme ÇÖZÜCÜSÜ olarak kullanılmıştır. Başka bir kimyasal, metil klorür, çözücü ile yağ giderme işleminde hala kısmen kabul edilmektedir. Triklor ve perchlorlore kimyasal olarak birbirine yakın olmasına rağmen, aralarında çok önemli farklılıklar vardır. Perchlorex daha yüksek bir kaynama noktasına sahiptir ve yağ giderme için daha yüksek buhar basıncı gerektirir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta Ürünleri