Mobil Sağlık Tarama Aracı ve Solunum Fonksiyon Test Cihazı – Fatih Medikal

Mobil Sağlık Tarama Aracı, İşyeri dışında İş Sağlığı denetimlerinin sağlanmasının işçi Bayramı üretimi ve işgücü verimliliği kayıplarına neden olduğu bilinmektedir. Bir diğer önemli nokta kimyasal maruziyetle ilgili bazı tıbbi muayenelerde numunelerin işin başında veya işin sonunda alınması gerektiğidir. Bu tür sorunlara bir çözüm olarak mobil sağlık hizmetleri operasyonel hale gelmiştir. Mobil sağlık hizmetleri sadece İSG hizmetleri sağlamak için yetkili osgbs tarafından sağlanabilir. Mobil sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı tarafından lisanslı kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından izin verilen mobil sağlık araçlarında çalışacak çalışanlar için bir çalışma sertifikası da verilmelidir. Porter tarar göz tarama mobil sağlık aracı işyerleri açısından hem zaman hem de para yarar sağlayan bir uygulamadır.

Solunum Fonksiyon Test Cihazı, sayılı Kanun ile iş sağlığı Raporu ve iş yerindeki çalışanların tehlike sınıfına göre istihdam süreleri boyunca düzenli aralıklarla sağlık taramalarının yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Uygulanacak işitme cihazının tipi ve modeli üzerinde değerlendirilecek önemli puanlardır.SRT SDS UCL MCL değerleri belirlenir ve sonuçlar kaydedilir ve bilgisayara aktarılır. Konuşma SRT almak için eşik hastanın kendisine verilen kelimelerin %50'sini doğru bir şekilde duyabileceği sesin ciddiyetidir. Test aşağıdaki gibi uygulanır ve hastanın saf ses ortalamasının 15DB'SİNE SSO 10db'nin üzerinde 3 hece ile altı kelime verilir. Hasta hepsini doğru bir şekilde tekrarlarsa 5dB şiddeti azalır ve tekrar 3 heceli bir kelime listesi verilir.

Mobil Sağlık Aracı, Bunu doğru bir şekilde tekrarlarsa 5db'ye düşürülerek korunur. Hasta örneğin 6 kelimeden 2'sini doğru bir şekilde yanıtlayıp %50'nin altına düşerse bir önceki adımda verilen şiddet hastanın SRT skorunu belirleyecek ve kaydedilecektir. Kayıttan sonra bilgisayara aktarılır. Ayırt edici konuşma SDS bu test için 25 tek heceli kelime kişinin SRT eşiğinin üzerinde 25dB 40db ekleyerek okunur. Doğru ve yanlış Cevaplanan her kelime sayılır ve doğru cevaplar %4 ile çarpılır ve SDS değeri belirlenir.SDS değeri belirlendikten sonra kaydedilir. Kaydedilen değerler bilgisayara aktarılır. MCL SRT ve rahatsız edici ses seviyesi UCL arasındaki en rahat dinleme seviyesi hastanın en rahat dinleme seviyesidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta Ürünleri